Op een frisse ochtend arriveren de eerste Solexliefhebbers aan op de grote markt in Wageningen onder het genot van de zang en ondersteund door het orgel van de Johannes de Doper kerk. Gebouwd rond 1263 in de Romaanse stijl en in de gotische stijl bijgebouw in de 15de eeuw. Maar Jan had afgesproken in de Kater tegenover de kerk alwaar we ons heerlijk konden warmen voor de openhaard. Langzaam kwamen de 11 solexrijders samen. Nadat eenieder voorzien was van een warm drankje werd de door Frank meegebrachte deelnemerslijst ingevuld.

Om 10:30u vertrokken er slecht 10 omdat Gerrit het nog niet vertrouwde om met zijn pijnlijke rug een lange tocht te gaan rijden. Op weg naar Achterberg richting Rhenen waar de warmte van de Kater langzaam plaats maakte voor de kou in de heuvels. De Solexen kregen het warm door het klimmen en dalen over de Utrechts Heuvelrug richting Elst. Na 20 km kwam de eerste stop bij het kasteel Amerongen met tuin uit de renaissancetijd in de uiterwaarden van de Neder-Rijn in de buurt van het Utrechtse dorp Amerongen. De spekjes van Frank smaakte prima in de pauze voor de ingang van het kasteel.

Dan weer op weg tegen de wind in over de dijk richting Wijk bij Duurstede alwaar we na 30km de lunch genoten in CafĂ©-restaurant de Engel. Na lunch vertrokken we richting Langbroek op weg naar Leersum.  Zonder aandacht te schenken reden we voorbij huis Zuylenstein wat een erkende ridderhofstad was in Leersum. Na een lange afdaling en lange beklimming was er een stop op de Amerongseberg. De laatste spekjes werden verorberd terwijl Leo trachtte zijn onderweg verlorenen weer opgeraapte BP-blik uit te schudden in het benzinetankje. Ook al hotste het volle blik over het tankje er kwam voldoende in om de rit te volbrengen.

Op weg naar Overveld richting Veenendaal en de binnenvelden alwaar de spreeuwen de gekste figuren maakten in de bewolkte hemel. Ans had de stal geroken en sloeg af op het dichtste punt naar Ede. De 9 resterende rijders kwamen rond vier uur in de namiddag na 68 kilometer te hebben afgelegd aan op de Markt. Enkele reden al door naar huis, maar het was ook lekker om nog even op te warmen in de Kater onder het genot van een warm drankje.

Dank aan Jan voor deze mooi uitgezette route.