Na twee door corona geteisterde jaren was er weer een nieuwjaarsrecepties. Didi moest het dit jaar doen zonder hulp van Theo die nog aan het herstellen is van een operatie, maar ze had Wim van Otterlo gevraagd om te assisteren. Frank had de hapjes verzorgd en Arnold regelde de bonnen verkoop. Ondertussen was ook de computer en beamer aangesloten met een film van 70 jaar Solex Nederland.

Langzaam druppelde de donateurs binnen en werden de nieuwjaarswensen onder het genot van koffie, thee met een stukje cake doorgegeven. Dit herhaalde zich vele malen tot er zich een twintigtal verzameld hadden. Alle verhalen kwamen weer van zelf aan de orde en de sfeer zat er goed in.

Om halfvier onderbrak de VZ met een bekend geluid van een fluitje de menigte. De agenda werd wederom met de nodige cartoons gepresenteerd. Een terugblik op de toertochten van het  voorgaande jaar en een blik op de toekomstige waren de eerste punten. Naaste de leuke tochten in de omgeving is er het 75 jaar Solex Nederland evenement en het Pegalex weekend in Zeeuws Vlaanderen.

Zeer korte toelichting van de bestuursactiviteiten met als bijzonder een iets langere samenvatting van de enquête welke in 2022 was verzocht om in te vullen. Jammer dat er maar 18 gereageerd hadden waardoor er geen volledig overzicht is wat de wensen van de donateurs zijn. Uiteindelijk was dat het doel van de enquête waarop er ook nog spontane vervolgacties naar voorgebracht werden. Daarbij werd het idee geopperd om ledenwerving via Instergram en/of TikTok te proberen. Heidi en Rutger zouden dit op zich willen nemen.

Ook de helmplicht voor ons als Solexrijders kwam aan de orde. Er is helaas geen Solex Vereniging Nederland meer die hierin gelobbyd heeft om te voorkomen dat dit ook voor ons van toepassing moest zijn. We zullen moeten ondervinden hoe de handhaving omgaat met de controles. Pas na een jaar kunnen we dit evalueren.

Dan was er ook nog de Pegalex kilometervreter die uitgereikt zou worden. In totaal  waren er 495 kilometers afgelegd, waarvan der bij de dames een kwartet Clasien, Eline, Gijsje en Marja die 108 hadden meegereden. Maar Ans die op de NY receptie ontbrak was diegene die de meeste kilometers had afgelegd, namelijk 232. Bij de heren was Paul met 367 km op de derde plaats en Tom met 436 km op de tweede plaats. Alle 495 kilometers waren door Frank afgelegd, echter volgens bestuur afspraken krijgt een bestuurslid geen beker voor dit resultaat.

Als laatste was en nog een dankwoord voor Didi en Wim voor het verzorgen van de bardienst en het ervoor zorgen dat we weer van deze gelegenheid van Pro Persona gebruik konden maken.

Na de toelichting was het nog lang gezellig ouwehoeren over van alles en nog wat zoals het hoort een gezellig gezelschap. Met een tot wederzien op de eerste Solextocht van 1 april namen de meeste afscheid.