Op een zonnige warme woensdag avond verzamelde er zich aan café Onder de Linden in Wageningen 10 Solexisten om mee te rijden. Binnen in het café was geen kip te bekennen, echter buiten op het terras wat 4 keer de oppervlakte van het café in beslag nam was het zeer druk. Nadat Frank allen de deelnemerslijst had laten invullen en een knooppuntenkaartje had verstrekt kon de rit om 19:00u beginnen.

Van knooppunt 45 door de natuur op weg naar Benedeneind en vervolgens via Schutterveld richting de Klomp te rijden. Op weg naar Lunteren over smalle weggetjes verharde fietspaden en onverharde wegen. De GPX route op Frank zijn hoesje was slecht leesbaar tijdens het rijden, maar de telefoon houder van Tom bracht de redding om op niet gemarkeerde knooppunten toch de juiste richting te nemen. Op het einde van een onverhard pad was er tijd voor een eerste pitstop. In deze rustpauze kon Clasien haar pijnlijke rug weer tot rust laten komen terwijl Gijsje haar helm passend kon verstellen waardoor deze niet meer naar achter zou afzakken. Ook de verlichting voor en achterop de helm zou van pas kunnen komen als het te laat zou worden.

Vervolgens door buitenwijken met mooie huizen verlaten we Lunteren op weg Lunterse beek en vervolgens de provincie Utrecht in richting Renswoude. Een lange rechte weg op de grens van Utrecht en Gelderland richting het bezoekerscentrum Grebbelinie. Van daaruit naar de Veenderhoeve in Veenendaal. Voorbij het Prins Claus plein kwamen we erachter dat Jan en Bert niet meer volgde. Frank vond beide een honderd meter terug en zag Jan de binnenband van voorwiel van Bert al verwijderen. Bert had de nieuwe binnenband al in zijn handen. Jan assisteerde om de band op te leggen en voorwiel te monteren en Frank bracht er lucht in zodat er weer gereden kon worden. Allen weer bij elkaar verder op weg tot Frank stopte bij Cafetaria De Vallei met ijsjes verkoop. Clasien en Piet die nog weinig gegeten hadden namen een lekker frietje, terwijl de rest een ijsje nuttigde. Ook als was het de langste dag, ging hij snel voorbij. De terug route werd geblokkeerd over 10 m waardoor we een alternatieve route moesten nemen en uiteindelijk onverwachts over de heenweg weer terug richting café reden. Door de lekke band en het bezoek aan de ijsbereider was de aankomsttijd na 45 km 21:55u.

Voor de meeste die meereden waren de fietspaden door deze mooie natuur onbekend terrein. Zo kunnen we terug kijken op een mooie tocht en vooruit kijken naar het Club weekend eind juni begin juli a.s.