De eerste activiteit van Pegalex rittenkalender 2018 is zoals gebruikelijk geen rit maar de nieuwjaarsreceptie. Twee enthousiastelingen beschouwden het toch als een rit, want zijn waren op de Solex gekomen. De anderen met de auto, fiets of met een andere snorfiets (foei!).

De receptie vond plaats in de sfeervolle ambiance van het gebouw Sonneheerdt en aldaar letterlijk 'Onder de Pannen'. Vanaf het begin van de receptie was het gezellig druk. Tijdens een kopje koffie of thee met een koek werd bijgepraat. Erg leuk en nostalgisch was de diapresentatie van 15 jaar Pegalex samengesteld door Arnold die ook de uitgifte van 'gouden dukaten' verzorgde waarmee je drankjes kon kopen aan de bar. Al tijdens het eerste deel van de receptie startte Theo en Didi met de schalen met snacks. Dat smaakte heerlijk.

Na enige tijd nam Frank de microfoon ter hand. Hij verteld over het wel en wee van Pegalex, Solex Vereniging Nederland, het afgelopen jaar en de ritten voor 2018. Deze worden met dieren aangeduid. Daar werden we niet veel wijzer van maar op de inmiddels verstrekte kalender wordt het een en ander wel duidelijk. Het Solex weekend zal dit jaar in België plaatsvinden in de omgeving van Beringen en heeft als thema "de mijnen".

Zoals gebruikelijk werden de veelrijders (kilometervreters) gehuldigd. Ans bij de dames en Jan (vdB), Answald en Huub bij de heren. Voorzien van een oorkonde, een fraaie persoonlijke fotocollage en een mooie beker werden de helden op de foto gezet. Ook voor de runners-up had Tonnie een mooie persoonlijke fotocollage gemaakt (dank).

Natuurlijk werd het komende 70-jarige jubileum van de Solex tijdens Pinksteren in Nederland aangestipt. Tot slot bedankte Frank, Didi en Theo voor alle goede zorgen (o.m. het schoonmaken van de lokatie na de storm) en de geweldige catering, dus voor beiden een bos bloemen en een warm applaus.

Na het officiële gedeelte van de receptie werd door de 30 aanwezigen verder gepraat onder het genot van drankjes en hapjes. Dat het geslaagd was blijkt wel uit het feit dat rond 19:30 uur de laatsten het gebouw verlieten.

De volgende activiteit is de middagrit op 18 maart met de welluidende naam de Kieviet.

Huub