Zondag 20 januari 13:30u.

De nieuwjaarsreceptie van onze Solexvereniging Pegalex vond wederom plaats te Wolfheze, locatie 'Onder de Pannen'.

Het is altijd weer een gezellig weerzien aangezien onze laatste tocht alweer dateerde van oktober.

We kregen ruim de tijd om weer met iedereen, rond de 30 leden, bij te praten en elkaar een mooi jaar te wensen. Dit ging gepaard onder het genot van koffie, thee en allerlei lekkernijen.

Daarna was het woord aan Frank, onze voorzitter. Hij, met het bestuur, verraste ons met een mooie PowerPointpresentatie voorzien van allerlei getallen en icoontjes.

Als eerste werd er teruggekeken naar het jaar 2018. Dat jaar stond natuurlijk in het teken van 70 jaar Solex Nederland en de enorme organisatie daarvan. Dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers is dit evenement tot een groot succes geworden.

Vervolgens een korte terugblik naar andere activiteiten zoals o.a. de solexweekenden.

De bekendmaking van de kilometerprijs volgde.  Bij de dames, zo bleek achteraf, won (ons nieuwste lid) Myrna Bongers de kilometerprijs (368km), met Ans Jansen als goede tweede met slechts 4 km minder (364km) en Nieske Prinsze met 243 km als derde.

Bij de heren ging de prijs naar Tom Berends die de prijs voor de 5de keer de prijs in ontvangst mocht nemen met 476 km op de teller. Daarbij gevolgd door Huub Haaker, Ruurd Verdurmen en Ernst Verdurmen met 432 km. Daaropvolgend met 412 km Paul van Daalen, Answald Vonck en Frank Vonck.

De presentatie van de ritten volgde met wederom een solexweekend in het vooruitzicht.

Ook werd de helmplicht besproken voor snorfietsers. Of deze definitief wordt ….. afwachten maar.

Daarna dankte Frank ons voor onze aandacht en hoopt, net als wij allemaal, op een mooie solexjaar.

Didi en Brigitte hebben ons de hele middag van heerlijke hapjes voorzien, waarvoor onze dank.

Ook Answald (achter de bar) en Theo (voor de technische ondersteuning) dank.

O ja, ik zou het bijna vergeten...vlug nog even de donatie betalen voor dit jaar en hopelijk zien we elkaar weer op zondag 24 maart voor de eerste tocht.

Eric Klück