Zondag 28 april was de 2de Solexrit 't Edelhert. Deze keer uitgezet door Rutger en Remco. Gelukkig was het droog maar wel koud, iedereen had zich er goed op gekleed. Om 10.00 uur was het verzamelen bij de Holleboom te Overberg. De groep bestond totaal uit elf Solexliefhebbers, waarvan de echte diehards zelfs vanaf huis met de Solex naar Overberg waren gereisd.

Na een kop koffie zijn we richting Amerongen vertrokken, van daaruit de dijk op richting Wijk bij Duurstede voor een mooie rit langs de Rijn. In Wijk bij Duurstede zijn we even gestopt bij de kade. Op een afstand zag je de replica van de ark van Noch liggen, deze lag daar tijdelijk aangemeerd. Na deze korte pauze verder richting Schalkwijk waar Chris een noodstop maakte. Hij wilde uiteraard een prachtige foto van hem en het plaatsnaambord waar zijn achternaam op staat vermeld. Vervolgens wordt de reis voortgezet richting de oude dorpskern van Houten. In restaurant De Zwijger te Houten hebben wij met zijn allen een heerlijke lunch mogen nuttigen en ons op kunnen warmen.

Om half twee hebben we de tocht voortgezet richting Werkhoven en de volgende stop was in Overlangbroek waar Rutger een sanitaire stop moest maken in een lux uitgevoerde Dixi die voor bouwwerkzaamheden was geplaatst. Van dit moment werd gelijk gebruik gemaakt d.m.v. een fles Rum met honing wat gretig aftrek vond onder de Solexliefhebbers.

Rond half vier kwamen we weer aan bij Restaurant De Holleboom te Overberg en zat de rit erop. Totaal zijn er dan 77 kilometers afgelegd, zonder technische problemen of lekke banden.

Na een droge en koude tocht nodigde Rutger en Myrna de groep uit om een bak koffie bij hun in de tuin te nuttigen, wat op een steenworp afstand ligt van Overberg. Met een doorkomende zon op een warme schapenvacht was voldoende spraak aanwezig om deze mooie route niet meer te vergeten.

MVG Remco en Rutger.